maanantai 16. maaliskuuta 2015

#34: Pientä höntsäilyä polviturvotuksen jälkeen

Viikonloppuna juoksin taas paikasta toiseen pää kolmantena jalkana, joten en sitten ehtinyt päivitellä blogia. Kiiran polvi oli turvoksissa keskiviikkona ja torstainakin, joten jouduin perumaan meidän perjantain kouluvalkun ja soittamaan sen sijaan eläinlääkärille. Perjantaina eläinlääkäri sitten tulikin käymään ja tutki jalan. Kiira ei aristanut jalkaa taivutettaessa tai paineltaessa, joten todennäköisesti se on vain saanut siihen kunnon tällin ja jalka turvottelee siksi. Mitään haavaa jalassa ei ole, joten tulehduskin on epätodennäköinen. Kiira sai kipulääkekuurin ja yöksi sille on nyt laitettu polveen kylmäyskääre, mikä onkin jo laskenut turvotusta jonkin verran. Ohjeeksi sain liikuttaa Kiiraa sen mukaan miltä se tuntuu. Nyt se on ollut aika hyvä, liikkuu ihan mielellään vaikka oikea etunen ottaakin hieman lyhyempää askelta.
 
Lauantaina lähdettiin varovasti liikkeelle, ihan vain kevyellä käynti-ravitreenillä. Kiira vaikutti silminnähden nauttivan auringonpaisteesta ja täytyy kyllä sanoa, että kyllä se omaakin mielialaa kohottaa, vaikka kuvissa mulla onkin perus kouluratsastusilme. :D Kenttäkin alkaa olla jo puoliksi sulanut, joten pystyi menemään ulkona.
 
 
 Tällä kertaa en vaatinut Kiiralta mitään ihmeempiä, ainoastaan sen että se meni pohkeesta eteenpäin ja vastasi myös pidätteisiin. Ohjat pidin aika pitkinä ja keskityin lähinnä tarkkailemaan Kiiran liikettä. Se oli aika jäykkä useamman vapaan jälkeen ja jossain vaiheessa kyllästyinkin työskentelemään kentällä ja mentiin maastoon humputtelemaan. Välillä ihan kiva mennä vain rennosti pitämättä sitä omaa vaatimustasoa niin korkealla.
 
 
Polven turvotus on tosiaan lähtenyt laskuun ja tällä viikolla olisi tarkoitus pikkuhiljaa palauttaa Kiira taas normaaliin treeniin. Riippuu siitä, miltä hevonen nyt tuntuu, että osallistutaanko perjantaina kouluvalmennukseen. Palo olisi kyllä jo kova! Asiaa hankaloittaa se, että meillä on kyllä kengityskin samana päivänä juuri ennen valmennuksia ja yleensä oon antanut Kiiralle sen päivän vapaaksi ihan varmuuden vuoksi.
 

 
On kyllä niin helpottunut fiilis, kun tällä kertaa taidettiin selvitä ihan säikähdyksellä tuon polviturvotuksen kanssa. Olin vaan taas hieman hätäinen, kun turvotus laskikin päivän sen jälkeen kun soitin eläinlääkärille. Mutta kaipa se on parempi reagoida liian herkästi kuin antaa hevosen voida huonosti pitkään ja mahdollisesti niin kauan, ettei mitään ole enää tehtävissä.
 

 
Oikein ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ja aurinkoisia kevätpäiviä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti