torstai 26. maaliskuuta 2015

#36: Näillä polven turvotus hävisi

Kiira on taas back in business! Jalan turvotus on tiessään muutaman kylmäkääreyön jäljiltä ja ollaan taas päästy treenaamaan kunnolla. Hepalla vaikuttaisi olevan kunnolla ylimääräistä kevätenergiaa, eikä polvi kyllä vaivaa yhtään.
 
 
 
 
 
 
Maanantaina tehtiin kunnon koulutreeni ja Kiira oli liioittelematta parempi kuin koskaan ennen. Viikonlopun juoksutus oli tehnyt tehtävänsä ja hevonen oli tosi rento ja vertynyt. Päätin heti alusta, että otan vähän erilaisen lähestymisen Kiiran ratsastukseen ja se toimi. Vaikka maneesi rämisi ja rytisi, annoin K:n kulkea aika pitkällä ohjalla hyökkäämättä heti sen niskaan, kun se jännittyi. Sen sijaan yritin itse pysyä mahdollisimman rentona, jolloin Kiirakin rentoutui. Lähdettiin liikkeelle ihan siirtymisillä käynnin sisällä ja pysähdyksillä mahdollisimman pienillä avuilla. K oli paremmin kuulolla ja pysähdykset tuli helposti, vaikkakin muodossa se ei pysynyt. Siitä pikkuhiljaa otettiin mukaan peruutuksia ja ympyröitä, joilla pyrin tarkistamaan, että K tukeutui molemmissa kierroksissa ulko-ohjaan. Kun näin ei käynyt, otin mukaan pohkeenväistöä ympyrällä ja suoralla uralla, kunnes hevonen suoristui ja hakeutui kahden ohjan tuntumalle. Sitten pikkuhiljaa siirryttiin raviverkkaan, jossa edelleen K sai kulkea aika pitkänä ja vertyä rauhassa. Kun se lähti kulkemaan paremmin, otin sitä lyhyemmäksi edelleen kiinnittäen huomiota tasaiseen ohjastuntumaan. Meidän viimeaikaiset siirtymistreenit ovat selvästi tuottaneet tulosta, koska Kiira oli selvästi tarkkaavaisempi ja pohkeen edessä. Edistystä on siis tapahtunut! :)
 
Tein edelleen paljon väistöjä, jotka sujuivat alkukankeuden jälkeen aika kivasti. Sit laukassa pyrin vain ylläpitämään hyvää ja aktiivista laukkaa ja suoristamaan Kiiraa, joka helposti lähtee työntämään etuosaa oikealle. Kiira oli treenin jälkeen kunnolla hionnut ja kuski oli tosi tyytyväinen siihen, että kerrankin palasi usko tähän asiaan. :)
 
 
 
Tiistaina käytiin maastossa hakemassa rentoa treeniä ja vähän palauttelemassa koulutreenin jälkeen. Kiira oli pinkeällä päällä ja hetken mietin, että tuliko tehtyä virhe. Samalla taktiikalla lähdin sitä työstämään maastossakin ja sitten se onneksi rentoutui. Laukattiin vähän enemmän kuin tähän asti maastossa, ensimmäinen ja toinen pätkä menivät tosi kivasti, mutta kolmannella neiti otti ja lähti lapasesta oikein kunnolla mielenkiintoisen pukkisarjan kera. Siinä oli kuskilla tekemistä, mutta hyvin pysyin kyydissä. Kun K lähtee vauhtiin, se ei kuuntele lainkaan pidätteitä ja pysähtyy sitten kun sitä sattuu huvittamaan, joten oon vähän miettinyt pitäisikö sinne suuhun laittaa vahvempaa rautaa maastossa. Tällä kertaa selvittiin ihan hyvin loppujen lopuksi, mutta kyllä hevosen kuuluu käsissä pysyä myös maastossa. Rodeolaukan jälkeen otettiin vielä yksi hallittu pätkä, jotta Kiira oppisi, että näin sen kuuluu mennä.
 
Eilen tehtiin taas melko rankka treeni, tällä kertaa puomeilla. Laitoin toiselle pitkälle sivulle 4 kpl hieman korotettuja ravipuomeja ja toiselle 4 kpl laukkapuomeja. Lisäksi pääty-ympyrällä oli yksi puomi. Kiira oli tosi mielenkiintoisella tuulella. Matkalla maneesin se säpsähteli pari kertaa ja maneesissakin ajoittain jännittyi, mutta ratsastaessa se oli täysi laama ja mulla oli täysi työ saada takaosa työskentelemään aktiivisesti. Kyllä se sieltä pitkän verkan jälkeen syttyi ja lopulta lähti työskentelemään melkein yhtä hyvin kuin maanantaina. Ravipuomit se kolautti kaikki alas takajalkoineen, mutta sitten kun se moottori käynnistyi, niin jalat alkoivat nousta. Laukkapuomeilla se oli jo ihan super ja askel venyi. Kiira oli aivan hikinen, kun lopetettiin ja kuski tyytyväinen, kun hevosta saa vihdoin treenata ihan kunnolla. Huomenna vuorossa on Lissun kouluvalmennus ja odotan mielenkiinnolla mitä Lissu meidän touhusta sanoo. Tosiaan hän on viimeksi kesällä meidät nähnyt työskentelemässä.
 
Tänään K saa vapaapäivän, mennään pienelle kävelylenkille palauttaakseni sitä eilisestä. Mun olisi tarkoitus puunata varusteet huolella, myönnän että tässä olisi reippaasti parantamisen varaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti