torstai 26. maaliskuuta 2015

#35: Antin estevalmennus 15.3.

Tulee nyt vähän myöhässä, koska sain videon käsiini vasta eilen. Mutta tosiaan, olin pitkästä aikaa estevalmennuksessa reilu viikko sitten ja alla oli lainaratsu Tupuna (t. Double-rose). Kiva oli päästä hyppäämään näin reilun kahden kuukauden tauon jälkeen ja vielä ihan huippukivalla ja osaavalla hevosella.

Tää oli varmaan mun kolmas kerta ikinä Tupunan kyydissä ja edellisestä kerrasta on ehkä kolme vuotta, kun Tupuna vielä teki ratsastuskoulussa hommia. Mulla ei oikeastaan ollut mitään lähtöodotuksia, Antinkaan valmennuksissa en ollut aiemmin ollut, joten ihan avoimin testifiiliksin mentiin.

Tupuna oli selvästi erilainen ratsastaa kuin Kiira, joten kesti hetken, että pääsin hevosen kanssa sinuiksi (loppujen lopuksi ratsastan niin vähän muita hevosia Kiiran lisäksi). Kuitenkin alkuverkka meni ihan hyvin ja pääsin suht nopeasti Tupunan tyyliin kiinni. Ehkä isoin ero Kiiraan oli se, että Tupuna oli selvästi eri suuntaan vahvempi kuin Kiira ja T jäi mielellään tosi pitkäksi edestä, kuten videollakin näkyy. Selkään se ei kuitenkaan tuntunut pitkältä eikä Anttikaan huomauttanut siitä kertaakaan.

Aloitettiin hyppääminen kaarevalla suhteutetulla linjalla, jossa ensimmäinen osa oli puomi ja sitten 5 laukka-askeleen jälkeen pieni pysty. Hyppääminen Tupunan kanssa oli alusta asti tosi luontevaa, näin paikat hyvin ja se oli selkeästi ihan elementissään. Videolla tämä linja on keltaisten esteiden muodostama ja pikkuhiljaa esteet nostettiin kahdeksi pystyksi.

Sit tultiin pari kertaa suhteutettu linja pysty ja lankkueste, kaikki hepat ylittivät sen ongelmitta, joten ei jääty siihen sitten junnaamaan. Kaarre oli aika tiukka ja Tupuna imi kovasti kohti keltaista pystyä, joten sain tosissaan kääntää sitä, että päästiin lankulle. Ja videolla komea vastalaukka. :D
Sitten tultiin vielä kolmen laukka-askeleen sininen pysty-pysty linja eikä siinäkään ollut mitään ihmeellistä heppa vaan suoraan ekalta toiselle. Ja lopuksi tultiin vielä radan viimeinen este eli okseri, jonka päällä laukan tuli vaihtua. Siitä päästiinkin harjoittelemaan rataa, joka ei tällä kertaa ollut kovin vaativa, mikä oli tosi hyvä juttu, kun mullakin pitkä tauko hypyistä ja alla vieras hevonen. Tultiin kaikki rata kahdesti ja sitten lopeteltiin. Videolla on jälkimmäinen suoritus.

Koko tunti meni oikeastaan tosi tasaisesti, tää oli tosi hyvä mieleenpalauttamiskerta, joka ei vaatinut liikoja hevoselta tai ratsastajalta. Antti kehotti vielä ratsastamaan tiet huolellisemmin. Esteille tulin hyvin suoraan, mutta muuten annoin Tupunan oikoa vähän liikaa vasten sisäpohjetta. Toinen huomauttamisen arvoinen juttu oli mun ylävartalo, joka lähti helposti taas vanhaan kunnon mäkihyppääjäasentoon, etenkin jos vauhti yhtään kiihtyi. Kouluratsastuksessa tää on vähentynyt, mutta esteillä se ahteri ei vaan pysy penkissä pitkiä aikoja. :D Pitäis vaan hyväksyä se, että nyt ei olla maastoesteradalla.


Kaiken kaikkiaan oli mukava päästä valvotusti hyppäämään näin pitkän tauon jälkeen ja Tupunan kanssa oli helppo ja kiva tehdä yhteistyötä! :) ehkä joskus toistenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti