perjantai 22. elokuuta 2014

#8: Sadepelkoinen hevonen

 Syksy tuli ovelle kertaheitolla. Sunnuntaista lähtien on tullut vettä joka päivä ja tietenkin siihen aikaan, kun olen ollut Kiiran selässä. Maanantaina vettä tuli oikein runsaasti ja yhtäkkisenä kuurona. Kiiran reaktio oli tosi yllättävä: se veti selkänsä köyryyn, korvat luimuun ja alkoi liikkua sivuttain ja tosi räjähdysalttiin oloisena. Ihan kuin heppa olisi syyttänyt mua äkillisestä sadekuurosta. Ratsastin hetken vielä ja K oli tosi pahantuulinen. Sit tulin alas ja yritin rauhoitella sitä, mutta se vältteli mua kuin ruttoa ja tuijotti pahan näköisesti. Mentiin hetken päästä talliin ja Kiira palautui normaaliksi kuin taikaiskusta. Olin tosi hämmentynyt K:n reaktiosta.
 
Eilen tuli vettä taas runsaammin niskaan. Ihan mielenkiinnosta jäin vielä ratsastamaan sateeseen ja tarkkailin Kiiran reaktiota. Ja tulihan se sama sieltä, tosin peruutuksilla pohkeenväistön sijaan. Tällä kertaa kieltäydyin kuuntelemasta minkään sortin vastusteluja ja laitoin Kiiraan painetta juuri sen verran kuin tunsin sen kestävän ilman, että tammailu purkautuisi pystyyn nousemisella tai pukkisarjalla. Pian K pääsikin sadekuuron aiheuttaman harmistuksen yli ja jatkoi hommia normaalisti. Muuten oli taas tosi hyvä päivä ratsastuksellisesti, kunhan K vertyi tarpeeksi vasempaankin kierrokseen. Luulen silti, että muutaman kerran saan vielä kastua läpimäräksi ennen kuin Kiira ottaa sateen vastaan ihan mukisematta. Ärsyttää vaan, että näiden sateiden seassa on usein myös ukkoskuuroja ja ukkosella kyllä tosiaan arveluttaa olla korkealla hevosen selässä.
 
 Välillä Kiira on kuitenkin saanut tarhailla kuivassa säässä tarhakaverinsa Netta-tamman kanssa.
 
 Vuoroin ollaan sitten pidetty ukkosta sisällä.
 
 
Myös estetreenit ovat olleet jäissä sateiden takia. Oma laiskuus estää raahaamasta puomeja kentälle ja maneesi on ollut joka ilta varattu ratsastustuntien takia. Nyt loppuviikosta tarkoitus olisi vielä tehdä ainakin puomi- ja maastotreeni. Saatiin kyllä 3 kuukauden treenin jälkeiset rakennekuvat otettua ja niitä julkaisen blogin puolella ihan lähipäivinä. Stay tuned! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti