keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

#39: Nyt alkoi maitohappobakteerikuuri!

Eilen hain siis Kiiralle maitohappobakteerikuurin sekä siihen kylkeen myös oluthiivaa. Selvennykseksi siis, maitohappobakteeri tukee vatsan luonnollista bakteerikantaa ja edistää hevosen normaalia ruuansulatusta ja oluthiiva toimii tässä tukena, sen lisäksi että siinä on runsaasti b-vitamiinia. Kiiralla on ollut talvella selkä aika ajoin jumissa ja kaverini vinkkasi ratkaisuksi b-vitamiinia, joten tulipa lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. :)
 
Toivottavasti tämä nyt vähän tasoittaa Kiiran vatsaa. Maitohappobakteerikuuri ei kuitenkaan poista Kiiran vatsavaivojen syytä, vaan lähinnä lievittää oireita, joten syyn metsästys jatkuu. Todennäköisiä vaihtoehtoja on kolme: 1) sokeripitoinen säilöheinä 2) pelletti kuivikkeena 3) hiekka. Hiekkaa en pidä kovin todennäköisenä, kun en ole koskaan nähnyt Kiiran sitä syövän, mutta onhan sekin toki mahdollista.
 
Eilen käytiin Kiiran kanssa myös nauttimassa kevätauringosta maastossa. Ja olikin aivan super maastoreissu, laukattiin erästä laukkasuoraa edes takaisin. Ihanaa alkanutta viikkoa myös teille kaikille! :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti