maanantai 20. huhtikuuta 2015

#44: Ratsastuksen World Cup Las Vegasissa

Kuinka moni tuli seuranneeksi ratsastuksen maailmancupia Yle Areenasta? On se aina luksusta, kun ratsastusurheilua televisioidaan, sillä jostain syystä se jää edelleen monien muiden urheilulajien jalkoihin, vaikkakin meitä ratsastajia on tilastojen mukaan jo melkein yhtä paljon kuin esimerkiksi jääkiekkoilijoita. Mielestäni on todella kehittävää myös harrastelijoille seurata taitavia ratsastajia ja kaunista ratsastusta ja sitä tulisi myös ratsastuskouluissa ja valmennuksissa painottaa.
 
Itse seurasin erityisesti kouluratsastusta ja torstain GP-luokan kokonaan. Vaikka maailman ihan kovin kärki loisti poissaolollaan, Charlotte Dujardinia, Isabell Werthiä ja muutamaa muuta lukuunottamatta, oli luokka silti viihdyttävää katsottavaa. Erityisesti Dujardinin ja Valegron suoritus jäi mieleen ja vaikutuin siitä, miten omassa sarjassaan he painivat. Lisäksi Charlotte saa minulta ihan rehdin hatunnoston kypärän käytöstä ja fiksusta asenteesta. Siinä on monelle ratsastajalle hieno esikuva! :)
 
kuva: www.horseandcountry.tv
 
Isabell Werthin kohtalo oli pienehkö pettymys ja varsinkin vapaaohjelmassa nähty tottelemattomuus harmitti tosi paljon. Kyseinen hevonen ei muutenkaan vaikuttanut Isabell Werthin ykköshevoselta ja ratsastaja joutui avustamaan sitä aika paljon ja ratsastamaan aika vahvasti. Vapaaohjelman taso oli jonkin verran GP:tä kovempi ja useampi ratsastaja saavutti yli 70%:n tuloksen. Charlotte Dujardin ja Valegro painivat jälleen omassa sarjassaan ja voittivat luokan (ja koko kilpailun) yli 94% tuloksella. Aivan mieletöntä ratsastusta!
 
Estepuolelta perjantain hyppelyt jäivät minulta väliin, kun piti mennä ajoissa nukkumaan lauantain aamutallivuoron takia. Viime yönä kuitenkin seurasin finaalin ja kyllä se vaan vähän hulluutta vaatii, että noita 160cm:n esteitä hyppelee. Rata oli selvästi tosi haastava, paljon jyrkkiä käännöksiä ja lyhyitä teitä. Nollaratoja nähtiinkin ensimmäisellä kierroksella vain 4 kappaletta ja huonommillaan puomeja kerättiin mukaan oikein urakalla. Steve Guerdatin ei-niin-esteettisen voiton lisäksi olin vaikuttunut Jos Verlooyn ratsastuksesta ja harmitti ihan mielettömästi hänen puolestaan, kun viimeisen okserin takapuomi tuli alas. Se pettymyksen määrä oli ihan suunnaton, mutta Josilla on silti toivottavasti edessään vielä monta maailmancup kilpailua, sillä hänhän on vasta 19-vuotias.
 
kuva: www.noellefloyd.com
 
Mua myös häiritsi McLain Wardin hevonen Rothchild, sillä hevonen luimi lähes koko radan ajan. Se ei todellakaan suorittanut mielellään ja mielestäni Ward teki viisaasti, kun keskeytti toisella kierroksella. Muutenkin kiinnitän aina huomiota hevosten ilmeisiin ja eleisiin sekä ratsastajan apujen kovuuteen ja muutaman ratsastajan kohdalla näissä olisi parantamisen varaa.
 
Joka tapauksessa huippuratsastusta on aina ilo seurata ja oon iloinen siitä, että YLE näyttää nykyään myös ratsastusurheilua, vaikka se olisikin vain Areenassa. Paljon mieluummin meikäläinen katsoi tänään hyppyjä, kuin vaalien tuloksia... Näistä suorituksista sai kyllä taas boostia omaan treeniin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti